Home News Vinkkejä häävieraille: tee ja jätä tekemättä

Vinkkejä häävieraille: tee ja jätä tekemättä

656
4777

Vinkkejä häävieraille: tee ja jätä tekemättä: Häävieraan rooli on mitä ihanin, mutta juhlahumussa moni voi helposti unohtaa, millaista käytöstä häävierailta toivotaan. Häihin liittyy paljon etikettisääntöjä, jotka eivät tänä päivänä ole enää yhtä tärkeitä kuin aiempina vuosikymmeninä, mutta muutamasta säännöstä kannattaa pitää kiinni, olipa häiden luonne millainen tahansa. Morsiamen tyylin allensa peittävää ylipukeutumista juhlavieraiden puolelta, alkoholinhuuruista örvellystä tai huonoja ruokapöytätapoja eivät juhlissa kaipaa kukaan ja pahimmassa tapauksessa huonosti käyttäytyvät juhlavieraat voivat pilata hääjuhlan täysin. Kukaan ei halua olla juhlien pilaaja, joten on vieraiden velvollisuus käyttäytyä hyvin. Tässä tärkeimmät asiat, joita hääetiketissä tulisi noudattaa.

Vinkkejä häävieraille: tee ja jätä tekemättä

  1. Älä juo itseäsi humalaan. Humalahakuinen juominen voi olla joskus hauskaa, mutta hääjuhlaan kaatokännit eivät sovi. Alkoholitarjoilun kanssa kannattaa pysyä kohtuudessa, jotteivat ilmaiset drinkit vie sinua mennessään. 
  2. Älä pukeudu valkoiseen tai mustaan. Valkoinen ja musta ovat kauniin klassisia värejä, mutta hääjuhlaan ne sopivat erityisen huonosti. Valkoinen väri on perinteisesti morsiamen hääpuvun väri, joten siihen ei ole sallittua juhlavieraiden pukeutua. Musta taas on huono värivalinta siitä syystä, että se on synkkä väri, joka tuo mieleen hautajaiset. Jos morsian ei erikseen halua juhlavieraiden pukeutuvan mustaan tai valkoiseen, kannattaa juhliin valita eriväriset vaatteet. Kirkkaat värit toimivat häissä todella hyvin. Värikkäitä juhlamekoista tunnettu JJ’s House on loistava valinta mekko-ostoksiin iskevälle häävieraalle.
  3. Tuo lahja tai maksa kattauksesta. Perinteisesti häihin tuodaan vieraalle lahja muistoksi. Lahja voi tietyn tavaran sijaan olla myös rahalahja, jolla vieras kuittaa kattauksesta ja juomista aiheutuneet kulut hääparille. On hyvän maun mukaista tuoda lahja hääparille, vaikka se olisikin vain pieni. 
  4. Istu pöydässä kattauksen loppuun asti ja syö samassa tahdissa muiden vieraiden kanssa. Ruokapöytätavat herättävät usein paheksuntaa, jos vieraalla ei tunnu olevan hajuakaan siitä, miten ruokapöydässä tulee käyttäytyä. Perusasiat on siis syytä pitää mielessä, ellei halua olla juhlien silmätikku.
  5. Älä pukeudu liian paljastavasti. Juhlamekko häihin tulee olla sellainen, että se päällä ei näy liikaa ihoa. Kovin lyhyet helmat ja avonaiset kaula-aukot kannattaa siis jättää kokonaan muita juhlia varten. Seksikästä ilmettä saa tyyliin myös liikaa paljastelematta. Lisäksi kannattaa kunnioittaa sitä, että häissä morsian on katseiden keskipiste. 

Ehdottomat virheet vierailta on nyt lueteltu, joten seuraavaksi on tietysti katsottava, mitä häissä sitten saa oikein luvan kanssa tehdä. 

  1. Pukeudu kauniisti ja etiketin mukaan. Etikettisäännöt pukeutumisen suhteen on helppo tarkistaa vaikkapa netistä pukeutumisetiketti. 
  2. Muista juoda vettä. Veden juonti hääjuhlissa unohtuu usein kokonaan, mutta on tärkeätä juoda vettä etenkin kuumana kesäpäivänä.
  3. Panosta asusteisiin. Kauniit kengät, koristeellinen kirjekuorilaukku ja sirot korut viimeistelevät asun. Juhlissa kannattaa panostaa asusteisiin, koska niillä saa muutettua vaatteiden ulkonäköä helposti ja halvalla. 
  4. Ota tanssilattia haltuun. Häissä tanssiminen on huippukivaa eikä pienessä hiprakassa olevat vieraat välitä siitä kuinka hullunkuriselta näytät tanssilattialla. Ota siis tilaisuudesta ilo irti ja vietä villi hetki tanssilattialla.
  5. Muista varustautua viileään iltaan. Häiden jatkuessa iltaan asti lämmin auringonpaiste vaihtuu viileäksi tuulenvireeksi. Viilenevään iltaan kannattaakin siis varustautua kevyellä hartiahuivilla tai kauniilla jakulla. Myös laadukas Kashmir neule ajaa asian hyvin ja näyttää tuoreelta kauniiseen juhlamekkoon yhdistettynä. 

Vinkkejämme noudattamalla takaamme sen, että sinusta kuoriutuu jääjuhlien miellyttävin vieras. Hääpari arvostaa varmasti sitä, että häissä vieraat osaavat käyttäytyä tilaisuutta kunnioittaen eivätkä huonolla käytöksellään päädy juhlien keskipisteeksi ja silmä tikuksi. 

Previous articleEducation and Poverty Go Hand in Hand
Next articleTransport Authority Officials Causing Traffic Jams In Hyderabad
Ritika Bala
Ritika Bala is the Chief editor at Bollywood and news. She writes about Entertainment, Youth related topics, especially on Movie Reviews and Box Office Collections. She mainly focuses on the quality of the articles being written and published in the site. She always keep in touch with all the latest updates on internet world changes that are happening each and every day in our world thanks to the increase of usage of the advanced modern technology.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here